Dnevni izleti

JEDNODNEVNI IZLET U MOSTAR I POČITELJ

Tura počinje u 08:00 h i traje 12 h.

Dolazak u Mostar u 10:30 h. Nakon dolaska u Mostar slijedi gradska tura uz obilazak

  1. Stari Most
  2. UNESCO zaštićena područja

U 14:00 h odlazak u Počitelj. Nakon dolaska slijedi gradska tura uz obilazak:

  1. Gradska tvrđava
  2. Stari dio grada

U 15:30 odlazak na Vrelo Bune. Nakon dolaska slijedi pauza za tradicionalni Bosanski ručak uz odmor u prirodi. U 17:30 polazak za Sarajevo.

U cijenu je uključeno:

  • Prevoz
  • Licencirani vodič
  • Ručak

Minimalan broj osoba: 2

O Mostaru i Počitelju

Najveći grad u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, Mostar, dobio je ime mostare (Mostar) koji su čuvali znameniti Stari most (izgrađen u turskim vremenima), ispod kojeg teče rijeka Neretva. Uništen je tokom jugoslavenskog građanskog rata. Stari Most je obnovljen 2004. godine i sada podsjeća na izdržljivost grada i visoku cijenu takvih sukoba. Tradicionalno, Mostar je uvijek bio kulturno središte, i iako ima dva vrlo različita entiteta (katolika i muslimana). Grad je u procesu obnove. Postao je popularno odredište turista koji žele vidjeti prekrasno područje oko Stari Mosta, a za backpackere koji žele osjetiti ambicioznu novu generaciju, njihov grad je u duhu tolerancije i dobre volje.

Od 14. stoljeća, grad Počitelj sada je imenovan UNESCO-ovim svjetskim spomenikom kao jednim od 100 najugroženijih kulturno-historijskih spomenika. Sastoji se od srednjevjekovne i otomanske arhitekture. Počitelj sadrži tvrđavu hamam (turska banja), džamiju Šišman Ibrahim-Paše, medrese, gostionicu, dvije satne kule i neke primjere historijsko- otomanskog stanovanja.

Cijena 35 €

Rezerviši

JEDNODNEVNI IZLET U TRAVNIK I JAJCE

Tura počinje u 08:00 h i traje 12 h.

Dolazak u Jajce u 11:00 h. Nakon dolaska u Jajce slijedi posjeta Starom Gradu kao i vodopadima u Jajcu. U 14:00 h polazak za Travnik. Dolazak u Travnik u 15:00 h te nakon dolaska slijedi pauza za ručak kao i obilazak Starog grada kao i Travničke Tvrđave. U 18:00 h polazak za Sarajevo.

U cijenu je uključeno:

  • Prevoz
  • Licencirani vodič
  • Ručak

Minimalan broj osoba: 2

Cijena €35

Rezerviši